Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll to top

Top

AIGAIA ART SCHOOL

AIGAIA ART SCHOOL

EPITESSERA ARCHITECTS

Ayioi Omologites, Nicosia

 

ΑΙΓΑΙΑ | ΣΧΟΛΗ ΚΑΛΩΝ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΩΝ ΤΕΧΝΩΝ

ΕΠΙΤΕΣΣΕΡΑ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΕΣ

Άγιοι Ομολογητές, Λευκωσία

©EPITESSERA ARCHITECTS

The traditional mansion in the Ayioi Omologites neighbourhood, has been renovated and a new three – storey steel construction, is now connected with it. The new building of the School of Fine and Applied Arts “AIGAIA”, links the past with the future at all levels, in the present. The new building, stands next to the old through an entirely harmonious relationship which has been formed between them.  “Charcoal grey on white paper.”

 

©EPITESSERA ARCHITECTS

The extension deliberately creates a black and white photography, an ideal background from which emerges the colour palette of art. The central courtyard, patio, organizes the school functions, the areas of extension at all three levels, basement, ground floor and first floor.  Light, air and earth, spread throughout the building, thus conveying the idea of “Aigaia”.

 

© EPITESSERA ARCHITECTS

Το παλιό αρχοντικό στους Αγίους Ομολογητές ανακαινίστηκε, και μια νέα, τριώροφη μεταλλική κατασκευή, συνδέθηκε μαζί του. Το νέο κτίριο της Σχολής Καλών κι Εφαρμοσμένων Τεχνών ΑΙΓΑΙΑ, ενώνει το παρελθόν με το μέλλον σε όλα τα επίπεδα. Το νέο κοιτάζει το παλιό μέσα από μια απόλυτα αρμονική σχέση που δημιουργήθηκε μεταξύ τους.  H επέκταση δημιουργεί ηθελημένα μαυρόασπρη φωτογραφία, το ιδανικό φόντο από το οποίο αναδεικνύεται και προβάλλεται η χρωματική παλέτα της τέχνης. Η κεντρική αυλή, αίθριο, οργανώνει τις λειτουργίες της σχολής, των χώρων της επέκτασης, και στα τρία επίπεδα, υπόγειο, ισόγειο και όροφο.

 

© EPITESSERA ARCHITECTS

Η σύγχρονη, τριώροφη κατασκευή φιλοξενεί τις αίθουσες διδασκαλίας, το γραφείο των καθηγητών και το κυλικείο στο ισόγειο, τα εργαστήρια για τους φοιτητές στον όροφο και τους βοηθητικούς χώρους στο υπόγειο. Τα μεγάλα υαλοστάσια υποβοηθούν το φυσικό φωτισμό και η στέγη του εργαστηρίου που βλέπει στο βορρά ανασηκώνεται, για να δώσει περισσότερο φως. Στον παλιό ηλιακό διατηρήθηκαν τα παλιά πλακάκια, ενώ στην οροφή του ενσωματώθηκαν όλα τα σύγχρονα συστήματα που έχουν βαφτεί σε σκούρο ανθρακί και παραμένουν εμφανή.

 

©EPITESSERA ARCHITECTS

Οι χρωματικές παρεμβάσεις δημιουργούν ένα παιχνίδι όγκων που υποβοηθούν την κίνηση ανάμεσα στα διάφορα επίπεδα και τους χώρους. Η όψη του παλιού αρχοντικού διατηρήθηκε ως είχε, χωρίς να αποκαλύπτεται εξωτερικά η παρέμβαση.  Το φως, ο αέρας, η γη, διαχέονται σε όλο το κτίριο, όπως η «ΑΙΓΑΙΑ»

 

© EPITESSERA ARCHITECTS

© EPITESSERA ARCHITECTS

© EPITESSERA ARCHITECTS

Κάτοψη Υπογείου, © EPITESSERA ARCHITECTS

Κάτοψη Ισογείου,© EPITESSERA ARCHITECTS

Κάτοψη Ορόφου, © EPITESSERA ARCHITECTS

Κάτοψη Οροφής, Σχέδιο γενικής διάταξης, © EPITESSERA ARCHITECTS

Όψεις, © EPITESSERA ARCHITECTS

Τομή, © EPITESSERA ARCHITECTS

Τομή, © EPITESSERA ARCHITECTS

Τομή, © EPITESSERA ARCHITECTS